Æblemuffins

I sommers stod jeg med en masse skønne Filippa æbler fra haven der skulle bruges, og valget faldt på æblemuffins der krydres med kanel og vanille.

Resultatet blev langt bedre end jeg havde turde håbet på, og det må dels være fordi det er en god opskrift, men i den grad også fordi Filippa æbler altid smager helt vidunderligt.

Disse æblemuffins er klart de bedste jeg har smagt, og så var de overraskende nemme og hurtige at lave. Tit kan muffins blive en anelse tørre, men denne portion æblemuffins blev faktisk luftige, svampede og saftige – ganske enkelt helt perfekte!

Jeg er ikke så begejstret for frugtklumper i kager, så jeg var lidt skeptisk fra start. Men tricket er, at bruge revet æble frem for æblestykker skåret i små firkanter. På den måde opdager man slet ikke at der er frugtstykker i – du får bare den vidunderlige smag.

lækre æblemuffinsgode æblemuffins

I den originale opskrift bruger de også topping i form af noget fløde frosting. Det valgte jeg at droppe, men jeg kan kun forestille mig at de vil smage helt vidunderligt med glasur eller frosting på.

Jeg skal ikke turde sige at det er verdens bedste æblemuffins, men de er i hvert fald vanvittig gode! Så jeg kan kun anbefale dig at prøve opskriften.

Opskriften er til 12 små muffins, så det kan anbefales at lave dobbelt portion eller lave færre og større muffins. God fornøjelse!

 

Æblemuffins
Lækre, svampede & velsmagende æblemuffins med vanille og kanel
Forfatter:
Portioner: 12
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 2 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 100 g sukker
  • 3 gode æbler
  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
Instruktioner
  1. Pisk æg og sukker sammen grundigt
  2. Rør smørret i blandingen
  3. Skræl og riv æblerne groft og bland det i massen
  4. Sigt mel, kanel, vanillesukker og bagepulver sammen
  5. Rør det i massen
  6. Hæld dejen i muffinforme
  7. Bages ved 200 grader i ca. 10 minutter.
 

 

lette æblemuffinsæblemuffins opskriftæblemuffins hurtige at lave

6 kommentarer to “Æblemuffins”

  1. 20th november 2015

    Gerda Nøbbe Svar

    Disse æblemuffins er bare rigtig gode, er nogen jeg vel bage igen. Har foruden inden bagningen drysset dem med mandelflager og perlesukker. Knus

    • 21st november 2015

      Den nysgerrige kok Svar

      Hej Gerda,
      Dejligt at høre du kan lide dem, jeg er også selv helt vild med dem (som det vist tydeligt fremgår af teksten, he he). God idé med mandelflager og perlesukker, det må jeg prøve næste gang 🙂

  2. 26th september 2016

    Camilla Svar

    Tænker at afprøve dem Idag, men lave en karamel frosting når de er bagt….. Eller er de for søde til det?

  3. 21st oktober 2016

    Mona Korsgaard Svar

    Rart der stod hvor mange gram reven æble der skulle i…. mine blev klæge. Æblerne jeg brugte var store.

  4. 22nd oktober 2016

    karen kjelds Svar

    Her kommer opskriften

  5. 18th september 2018

    Birgitte Hald Svar

    Kold eller varm ovn? Varmluft eller alm. varme – har lige sat dem ind midt ovnen på varm luft i en varm ovn – håber de bliver gode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons