Burgerboller fra Claus Meyer

Når man engang imellem vælger at servere hjemmelavet burger til aften, kan det blive en ekstra velsmagende oplevelse hvis man bager sine burgerboller selv. Det er ikke så tit jeg selv har tid til at gøre det i hverdagen, men de hjemmelavede burgerboller bliver efterspurgt hver gang trangen til en god burger melder sig. Ikke så underligt, for de burgerboller man køber i supermarkedet har en tendens til at være lidt kedelige synes jeg.

Jeg måtte derfor på jagt efter en god opskrift på burgerboller, og jeg endte med at lave en Claus Meyer opskrift jeg fandt her. De her burgerboller tager lidt tid at lave på grund af en halvlang hæveproces, så sørg for du har tid og overskud før du påbegynder projektet. Til gengæld kræver disse burgerboller få og enkle ingredienser som der er god sandsynlighed for du allerede har, og de smager vidunderligt!

 

Frys dine burgerboller ned

Du kan med fordel fryse dine burgerboller ned hvis du f.eks. vælger at lave en dobbelt portion. Så er du også sikker på, at der er nogle næste gang du har lyst til burger, men ikke har tid til at bage. God fornøjelse!

 

burgerboller fra claus meyerburgerboller opskriftburgerboller med pulled porkJeg valgte at servere pulled pork til mine hjemmelavede burgerboller på utraditionel vis: almindelig burgerfyld fremfor coleslaw.

 

Burgerboller fra Claus Meyer
Lækker opskrift på burgerboller fra Claus Meyer
Forfatter:
Portioner: 8
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 15 g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 250-450 g hvedemel
  • 7 g salt
  • 40 g sukker
  • 40 g blødt smør i mindre stykker
  • Sesamfrø
Instruktioner
  1. Opløs gær i lunkent vand
  2. Hæld først lidt mel i før du kommer sukker og salt i - og derefter resten af melet.
  3. Ælt dejen til den er lækker og elastisk
  4. Kom det bløde smør i og ælt ekstra 5 minutter
  5. Placer dejen et lunt sted og lad den hæve i 1 time
  6. Form dejen til boller (De vokser sig store, så overvej at lav mindre boller - jeg lavede 8 store)
  7. Tryk hver burgerbolle flad i en dyb tallerken med sesamfrø i og placer den på en bageplade
  8. Lad burgerbollerne efterhæve lunt i 20 min med viskestykke over
  9. Læg en bageplade oven på viskestykket og tryk blidt ned
  10. Lad burgerbollerne hæve 1 time under bagepladen
  11. Forvarm ovnen til 225 grader og bag burgerbollerne ca. 10-15 min
 

 

4 kommentarer to “Burgerboller fra Claus Meyer”

  1. […] har i weekenden bagt boller til hjemmelavet burger ud fra meyers opskrift på burgerboller http://bordtil2.dk/burgerboller-fra-claus-meyer/. Jeg lavede dobbelt portion, da de nemt kan fryses. (erstattede 300g af hvedemelet med rugmel […]

  2. 24th september 2016

    kim ryom Svar

    Har lavet disse burgerboller flere gange, det er bare de bedste af slagsen

  3. 5th november 2017

    Kim Svar

    De bedste boller vi har bagt.
    Mvh Kim

  4. 3rd august 2018

    Lars Olsen Svar

    Har lavet dem rigtig mange gange, og kan anbefales med lidt havregryn i dejen. Super opskrift

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons