Butternut squash suppe med et asiatisk twist

Jeg kom for sent til græskar-showet i efterårs, du ved .. Sæsonen hvor det flyder med græskar opskrifter og ALLE spiser det. Jep, alt for sent. Til gengæld fandt jeg i februar en butternut squash i Rema 1000, og den skulle da selvfølgelig prøves af i en opskrift.

Jeg fandt en opskrift hos Aarstiderne, på en cremet butternut squash suppe med kokosmælk og chili. Det lød jo både sundt og lækkert, og opskriften var rimelig simpel. Hovedingredienserne var butternut squash, gulerødder, løg, kokosmælk og chili. Jeg endte dog med at tilføje en del andre ingredienser til suppen, da den var alt for smagsløs til min smag og manglede en skarp kontrast til den flade smag af græskar/gulerod.

butternut squash suppe opskrift
Butternut squash suppe med gulerod, inden det blendes

 

Det skal lige siges, at det er første gang jeg smager en butternut squash suppe, og det kan være det er sådan den skal smage – men jeg valgte altså at justere en smule på opskriften, og dreje den i en mere asiatisk retning. Nu kalder jeg opskriften for butternut squash suppe med et asiatisk twist, og du får den lige herunder!

Jeg forestiller mig at denne suppe også vil være god sammen med f.eks. ingefær, kylling, bacon, chorizo eller en klat peanutbutter – så det kan du også teste af hvis du har mod på det.

 

Butternut squash suppe
Butternut squash suppe med inspiration fra det asiatiske køkken
Forfatter:
Portioner: 4
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 1 butternut squash
  • 250 g gulerødder (ca. 3 mellemstore)
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • Olivenolie
  • Salt
  • 1 halv citron
  • Koriander
  • Creme fraiche
  • Chili
  • Evt. et flute
Instruktioner
  1. Skræl butternut squash og gulerødder, fjern kerner og skær dem begge i mindre stykker (så en stavblender kan håndtere dem)
  2. Hak løg og hvidløg
  3. Kom det hele i en tykbundet gryde med olivenolie, og sauter det i svag varme i ca. 10 min
  4. Tilsæt grøntsagsbouillon og lad det koge svagt i ca. 20 min, til grøntsagerne er møre
  5. Brug din stavblender til at blende det hele til en cremet masse
  6. Kom kokosmælk og saften fra en halv citron i og kog det igennem i et par minutter
  7. Smag til med salt, peber og evt. østerssauce eller fish sauce hvis du har det
  8. Server med flute, kom en klat creme fraiche i og friskhakket koriander på toppen (korianderen giver den fantastiske kontrast til suppen - og er essentiel!)
 

No Responses to “Butternut squash suppe med et asiatisk twist”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons