Stuvet hvidkål
 
Forberedelsestid
Kogetid
Total tid
 
Stuvet hvidkål er en rigtig super-spise når det er koldt udenfor. Det er nemt at lave, det er sundt og det smager fantastisk med f.eks. frikadeller eller medister.
Forfatter:
Opskrift type: Tilbehør
Køkken: Dansk
Portioner: 6
Ingredienser
  • 500 gr. hvidkål (ca. ½ mellem størrelse hoved)
  • 1 spk. salt
  • 5 dl. vand
  • 50 gr. mel
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 dl. mælk
  • 2 tsk. sukker
  • salt og peber
  • 70 gr. OMA Stegemargarine
Instruktioner
  1. Hvidkål snittes i mindre stykker
  2. Hvidkål koges i gryde med vand og salt ca 30 minutter
  3. Hæld grydens indhold op i en sigte, væde opsamles i skål.
  4. Sovs
  5. Margarine smeltes i en gryde
  6. Tilsæt mel
  7. Pisk med piskeris
  8. Tilsæt under omrøring væde fra den kogte hvidkål og piskefløde
  9. Sovsen skal være lidt tyk i konsistensen.
  10. Tilsæt den kogte hvidkål
  11. Varm gryden godt igennem og lad det koge kortvarigt under omrøring
  12. Smag til med salt og peber
Recipe by BordTil2 at http://bordtil2.dk/stuvet-hvidkaal/