Fastelavnsboller

Jeg elsker fastelavnsboller og synes faktisk det er en skam at man typisk kun spiser dem omkring fastelavn. Denne opskrift har været i mine arkiver i de sidste mange år efterhånden og det er en fast tradition at jeg laver dem sammen med min veninde, når sæsonen nærmer sig.

Der er mange holdninger til hvordan fastelavnsboller skal være og variationerne er mange. Skal det være en bolledej eller en vandbakkelsesdej? Og skal fyldet være med creme, syltetøj eller flødeskum? Måske en kombination…

Jeg foretrækker selv fastelavnsboller af en bolledej og med fyld af creme og chokolade. Netop chokoladen er mit hemmelige trick – tro mig det bliver godt! Når fastelavnsbollerne kommer ud af ovnen er chokoladen smeltet, men det der i virkeligheden er godt er når du spiser en dagen efter og chokoladen igen er størknet.

Og lov mig så lige en ting… Lad være med at spare på glasuren. Der er næsten ikke noget mere sørgeligt end lækre fastelavnsboller, hvor der er sparet på glasuren.

Fastelavnsboller
Lækre og syndige fastelavnsboller med creme og chokoladefyld.
Forfatter:
Opskrift type: Bagværk
Portioner: 8-10 stykker
Ingredienser
  • 150 gram margarine
  • 2 dl mælk
  • 3 spsk sukker
  • 50 gram gær
  • 350 gram mel
  • Kagecreme - husk ½ liter mælk hvis du bruger den nemme løsning fra brev ligesom jeg gør.
  • 1 plade chokolade
  • Æg til pensling
  • Flormelis
  • Evt. Kakaopulver
Instruktioner
  1. Margarinen smeltes i en gryde og mælken kommes i.
  2. Gæren opløses i blandingen og sukker tilsættes.
  3. Melet blandes i og der æltes godt.
  4. Dejen rulles ud på bordet og skæres i kvadrater.
  5. stykke chokolade og 1 skefuld kagecreme placeres på midten af hvert kvadrat og dejen foldes og samles godt om fyldet.
  6. Bollerne hæver i ca. 20 minutter
  7. Pensles med æg og bages ved 225 grader i ca. 15 minutter.
  8. Når bollerne er afkølet laves en tyk glasur af flormelis. Tilsæt kakaopulver, hvis det skal være en chokoladeglasur.
Noter
Jeg plejer at bruge den nemme løsning hvad angår kagecreme. Til et brev skal der bruges ½ liter mælk og det skal stå i 20 minutter før det er klart til brug.
Fastelavnsbollerfastelavnsboller i ovnfastelavnsboller af bolledejFastelavnsboller med glasur

 

Hvordan foretrækker du dine fastelavnsboller?

 

No Responses to “Fastelavnsboller”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons