Gulerodsbrud

Jeg har været fuldstændig skudt i de her gulerodsbrud lige siden jeg smagte dem første gang hos min søster. De må altså være noget nær verdens bedste gulerodsbrud! Så vidt jeg husker boede min søster på daværende tidspunkt i Aalborg, hvor de hos bageren i Salling solgte nogle ret så famøse og pokkers lækre gulerodsbrud. Det var en opskrift på gulerodsbrud ala Salling hun serverede for mig, og jeg har selv lavet dem selv lige siden.

Jeg har siden da eksperimenteret en del med diverse toppings som du kan se på de billeder her; birkes og rugflager f.eks. men der er nu intet der slår den klassiske gulerodsbrud opskrift som jeg vil præsentere dig for herunder. De er gode, luftige, let svampede, søde fra guleroden og sidst men ikke mindst – så er de nemme og hurtige at lave. Det er ikke de sundeste gulerodsbrud selvom man kunne fristes til at tro det, men de smager vanvittigt godt – endda så godt at de kan snackes uden smør, eller andet pålæg.

gulerodsbrud opskrift

Lav dobbelt portion og frys dem ned

Jeg plejer at lave en dobbeltportion af disse gulerodsbrud og fryser de fleste ned. Mest fordi jeg ikke er så vild med at bage brød (jeg hader dej på fingrene 😉 ), og fordi de smager 10 gange bedre end nogle af de gulerodsboller du kan købe i butikkerne – så det er rart at have ekstra i fryseren. De holder sig imponerende godt selvom de har været frosset ned – men aller bedst er de nu når de er lune fra ovnen, mon ikke det gælder de fleste boller og brød.

Det kan også anbefales at lave mindre boller så du måske får 12 i stedet for 8, for de vokser sig virkelig store og mætter overraskende godt.

 

Gulerodsbrud
Nem og lækker opskrift på gulerodsbrud alá dem du kender fra Salling
Forfatter:
Portioner: 8
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 2½ dl kærnemælk
  • 1 æg
  • ½ dl sukker
  • 3 store gulerødder der er revet groft
  • 2 håndfulde solsikkekerner
  • 100 g smeltet smør
  • 500-600 g hvedemel
Instruktioner
  1. Riv gulerødder groft
  2. Rør gær ud i kærnemælk
  3. Tilsæt æg, sukker, revet gulerod og solsikkekerner
  4. Tilsæt melet lidt efter lidt skiftevis med smørret og ælt dejen grundigt igennem (Den skal være elastisk og fast men ret klistret)
  5. Lad dejen hæve lunt og tildækket indtil den er hævet til dobbelt størrelse - ca. 1 time
  6. Ælt dejen igennem hurtigt
  7. Del dejen op i ca. 8 klumper og placer dem på en bageplade med bagepapir - du behøver ikke forme dem specielt meget
  8. Lad bollerne hæve i ca. 30 min
  9. Pensel gulerodsbollerne med vand
  10. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 15 min
Noter
Har du ikke kærnemælk kan du også erstatte det med andet surmælksprodukt som creme fraiche eller yoghurt.

Du kan overveje at lave bollerne mindre da de vokser sig ret store, og mætter virkelig godt.
 

1 kommentar to “Gulerodsbrud”

  1. 1st august 2017

    Kathrine Moestrup Svar

    Virkelig lækre!!! Kan varmt anbefales 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons