Havregrød på 5 minutter

Hvis man kan tale om klassiske opskrifter, så må havregrød vel være en af de absolut største klassikere for de små, såvel som unge og gamle. Havregrød er super mættende, (kan være) velsmagende og billigt at lave – og så er det sundt, hvad mere vil du have?

Der findes et utal opskrift varianter, og der er nærmest ikke grænser for hvad du kan tilføje for at lave en anderledes men stadigvæk lækker portion grød. Banan, bær, æble, chokolade, kokos, kanel, rosiner eller nødder. Ja mulighederne er uendelige, og nogle er mere sunde end andre.

 

Derfor er havregrød godt for dig

At spise havregrød er i særdeleshed godt for maven. Havregryn er smækfyldt med kostfibre og fuldkorn. De to ting holder dig mæt i lang tid, og skaber balance i fordøjelsen. Kostfibre og fuldkorn er ligeledes hvad der skal til, for at forebygge dårlig mave ala diarré og forstoppelse. Alt i alt en god spise og uden tvivl et oplagt morgenmadsprodukt til dig der vil holde en god og sund diæt for dig selv eller dit barn.

havregrød opskrift

Jeg har lært at lave havregrød på to måder: en med vand og en med mælk. Er man til den kalorielette er den vandbaserede naturligvis vejen, og vil man have den mere cremede og luksus-agtige udgave er mælken god. Begge havregrød opskrifter er pinligt lette og simple – du skal ikke bruge nogle havregrød for dummies håndbog, det er helt sikkert 😉 Man kan tilsætte sukker, smør, kanel eller lidt honning for at få en sødere udgave.

Denne opskrift er beregnet til 1 person, og jeg laver den i en gryde på komfuret. Du kan også lave din havregrød i en mikroovn (hurtigt og nemt til en travl hverdag) ved ganske enkelt at samle ingredienserne i en skål og varme det i ca. 2,5 minut.

Havregrød
Nem og hurtig opskrift på klassisk havregrød
Forfatter:
Opskrift type: Grød
Portioner: 1
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 1 del havregryn
  • 2 dele vand (for vandudgaven)
  • 1 del mælk og 1 del vand (for mælkeudgaven)
  • 1 knivspids salt
  • Valgfri topping (frugt, nødder, rosiner, kanel, smør, sukker)
Instruktioner
  1. Kom havregryn og mælk/vand i en gryde og varm det op
  2. Tilsæt salt
  3. Rør rundt i gryden indtil din havregrød får den ønskede konsistens - jo længere tid det står, jo tykkere bliver grøden.
  4. Server med valgfri topping, jeg foretrækker sukker og smør
 

 

No Responses to “Havregrød på 5 minutter”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons