Hjemmelavet pizza med serranoskinke, ruccola og parmesanost

I sidste weekend da jeg spurgte kæresten, hvad han synes fredagens menu skulle stå på, blev der bestilt hjemmelavet pizza. Et oplagt valg til en hyggelig fredag aften, hvor der skal slappes af med maden foran tv’et oven på en lang uge.

Personligt er jeg til det simple når det kommer til pizza og har ikke brug for at der kommer for mange mærkelige ting på. Den her pizza var den bedste jeg længe har lavet og den bliver helt klart lavet igen snart.

Jeg bruger altid den samme opskrift på pizzadej, da jeg synes det er den helt perfekte bund der er overskuelig selv at lave. Den er på samme tid blød og sprød og noget mere fyldig end en traditionel pizzadej fra et pizzaria. Jeg synes det fungerer godt i en hjemmelavet pizza uden alt for meget fyld.

Pizzadej - 1 stor eller 2 mindre
Verdens bedste pizzadej og en opskrift der går igen og igen hos os.
Forfatter:
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 500 gram hvedemel (hvis du har det kan du bruge pizzamel)
  • 35 gram gær
  • 3-3,5 dl. vand
  • 1,5 spsk olie
  • 1,5 tsk salt
Instruktioner
  1. Opløs gæren i håndvarmt vand
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen til den er glat og smidig.
  3. Lad dejen hæve tildækket og lunt i ca. 30 minutter.
  4. Slå dejen ned og form den til en kugle. Lad den efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.
  5. Rul pizzadejen ud og fyld tilbehøret på.
  6. Bages i 10-12 minutter i en forvarmet ovn ved 250 grader (230 grader varmluft).
 

I fredags ville jeg prøve at efterligne den lokale pizzamands bedste pizza og jeg synes det gik meget godt, selvom jeg hverken har stenovn, pizzamel og den hemmelige opskrift på tomatsovs.

hjemmelavet pizzabund

Jeg brugte en færdiglavet pizzasovs fra netto og smurte ud i et tyndt lag på bunden. Derefter rev jeg en klump mozarellaost fra hinanden og fordelte jævnt over pizzabunden.

Herefter røg pizzaen i ovnen og da der lige var 5 minutter tilbage af bagetiden kom serranoskinken på og bagte med den sidste tid.

hjemmelavet pizza med serranoskinke

Da pizzaen var bagt færdig lagde jeg ruccolasalat på og dryssede med friskrevet parmesanost.

hjemmelavet pizza med serrano og ruccola

Hjemmelavet pizza med serranoskinke, ruccola og parmesanost
Super lækker pizza med serranoskinke, ruccola og friskrevet parmesanost.
Forfatter:
Køkken: Italian
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • Pizzasauce
  • 1 kugle mozarellaost
  • Serranoskinke, jeg brugte 2 pakker af 70-80 gram
  • Ruccolasalat
  • Friskrevet parmesanost
Instruktioner
  1. Fordel pizzasaucen i et tyndt lag på den udrullede pizzadej
  2. Riv mozzarellaosten i små stykker og fordel dem jævnt over pizzabunden
  3. Bag pizzabunden med mozarellaost i 8-10 minutter i en forvarmet ovn ved 250 grader (230 grader varmluft).
  4. Når der er ca. 5 minutter tilbage af bagetiden tages pizzaen ud af ovnen og skinken lægges på og bager med de sidste 5 minutter.
  5. Når pizzaen har bagt færdig pyntes med ruccolasalat og friskrevet parmesanost.
 

No Responses to “Hjemmelavet pizza med serranoskinke, ruccola og parmesanost”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons