Krydret hummus opskrift

Der findes en milliard forskellige hummus opskrifter, og jeg har allerede lavet en af dem her til siden, nemlig Jamie Olivers opskrift på humus som du kan se her. Men opskrifterne kan varieres i en uendelighed, og det handler om at finde den blanding man selv bedst kan lide.

Denne hummus opskrift var den første jeg nogensinde selv lavede, og i forhold til Jamie Olivers opskrift på basic hummus, så er der en del mere kick i denne her – det kan jeg godt lide.

Læs med herunder hvor du får opskriften på lækker, hjemmelavet hummus.

 

Hummus opskrift
Lækker, krydret og lynhurtig opskrift på hummus
Forfatter:
Køkken: Mellemøsten
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 2 dåser kikærter
  • 1 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl vand
  • 1 spsk tahin (sesampasta, kan købes i Rema1000 for ca. en 20'er)
  • Saften fra 1 citron
  • 2 spsk tamari (sojasovs) – her bruger jeg bare den jeg har stående.
  • 3 tsk paprika
  • 1,5 tsk spidskommen
  • 1,5 tsk cayenne peber
  • 1 tsk chilipulver/chiliflager
  • Salt
Instruktioner
  1. Hæld kikærterne i en si og skyl dem med koldt vand
  2. Kom kikærterne i en blender sammen med resten af ingredienserne, og blend det sammen
  3. Smag din hummus til, og blend yderligere hvis du har puttet flere ingredienser i
  4. Server til knækbrød, rugbrød, snacks eller frys ned i mindre portioner.
 

hummus opskrift

Spis hummus sammen med…

Når først du har fået købt de basale ingredienser til hummus, og du har det rette værktøj – så er det lynhurtigt at lave.

Med en blender tager det max 5 minutter inkl. tilsmagning (med en food processor er det formentlig endnu hurtigere). Det gør det til en helt perfekt spise til madpakken (god smørelse til en rugbrødsmad eller knækbrød), som dyppelse til snacks (fx stænger af gulerødder og agurk) eller som sideret til aftensmaden.

Det er en hurtig og nem måde at gøre en simpel ting pokkers velsmagende – prøv bare et stykke ristet rugbrød med hummus og en skive rød peber ovenpå, mums!

Udover at hummus smager super godt, så er det også sundt – det har jeg skrevet mere om her, og det er oplagt at fryse ned i mindre portioner. Holder du det i køleskabet kan det holde sig i ca. 3-5 dage.

Prøv opskriften hvis du vil have en hummus med spark i, jeg lover du ikke vil fortryde det! 🙂

No Responses to “Krydret hummus opskrift”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons