Kartoffel porre suppe

Kartoffel porre suppe er en særdeles sund og velsmagende hjemmelavet suppe. Råvarerne koster næsten ingenting, og de kan købes året rundt. Endvidere er denne suppe utrolig hurtigt og nem at lave, så den er et meget kært barn i vores køkken.

Der findes et hav af forskellige opskrifter på kartoffelsuppe, med alt fra gammeldags til fedtfattig, vegansk, cremet m.fl. Denne opskrift er til dig der vil have en kartoffelsuppe der er hurtig og nem – perfekt til hverdagen og nedfrysning. Opskriften består (hovedsageligt) af kartofler, porrer, forårsløg og bacon.

 

Varier ingredienserne i din kartoffel porre suppe

Man kan naturligvis variere ingredienserne i det uendelige, og denne opskrift på en mild, cremet kartoffel porre suppe er den vi foretrækker og vil anbefale, hvis der er børn til middag. Er der ingen børn til middagen eller kan du bare godt lide at der er lidt kick i, så kan vi anbefale at man tilføjer f.eks. chili eller ingefær for at få en lidt mere spicy suppe. Derudover kan rosmarin, timian og lidt karry også give interessante smagsnuancer til suppen.

Udover kartofler, porrer og bacon som vi har valgt at komme i denne suppe kan man også eksperimentere med selleri (meget populært), rejer, kylling, chorizo, broccoli, bromkål, champignon og gulerødder. Hvis man er vegetar kan man blot udelade bacon fra suppen.

 

Cremet kartoffelsuppe med blender

Du kan lave to forskellige varianter af kartoffelsuppen: en blendet og en ikke blendet. Hvis du blender din kartoffelsuppe får du en jævn og cremet masse – oplagt til de kræsne der ikke er vild med forskellige teksturer. Du kan hurtigt blende suppen med en stavblender, og hvis der til middagen er forskellige præferencer omkring suppens konsistens, kan man evt. blende en del af suppen.

 

Kartoffel porre suppe
Lækker kartoffelsuppe med porre
Forfatter:
Portioner: 6
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 15 gr. smør
  • 1 bundt forårsløg (ca 5 stk.)
  • 750 g. kartofler
  • 3 porrer
  • 2 fed. hvidløg
  • 1 L grønsagsboullion
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 1 pk. bacon (140 gr.)
  • Peber
Instruktioner
  1. Forberedelse
  2. Skræl kartofler og skær dem i små tern
  3. Skær porrer ud i tynde ringe
  4. Skær forårsløg i tynde ringe
  5. Bacon skæres ud i små stykker
  6. Sådan gør du
  7. Smør smeltes i gryde
  8. Bacon-stykker svitses i gryde til de er brune
  9. Bacon tages fra med hulske og placeres på et stykke køkkenrulle
  10. Gem lidt grønne porreringe til pynt
  11. Løg og kartoffel hældes i gryde og svitses i 2 minutter
  12. Porrer og presset hvidløg hældes i gryde og svitses i 1 minut
  13. Grønsagsbouillion hældes i gryde, og suppen koges i ca. 20 min. ved svag varme
  14. Evt. kan suppe nu blendes
  15. Fløde tilsættes
  16. Suppe bringes i kog og smages til med salt og peber
Noter
Suppe serveres med bacon og hakkede porre-ringe (de grønne) på toppen, og groft brød er meget velegnet til.

En god flaske fyldig, ikke for tør hvidvin til suppen vil med stor sikkerhed give en super oplevelse.
 

No Responses to “Kartoffel porre suppe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons