Laks i ovn med creme fraiche dressing

Laks er en af de mest fleksible ingredienser man kan bruge i sin madlavning, da det kan kombineres med stort set hvad som helst (pasta, kartofler, i tærte, lasagne, sæsonens grøntsager og krydderurter). Laks er både super sundt og samtidig nemt at bruge i alverdens forskellige opskrifter. I forhold til andre fisk er laks nok også en af dem børn bedre kan lide, da et frisk stykke laks hverken lugter eller smager kraftigt.

 

Ovnbagt laks, en velsmagende klassiker

En af mine personlige opskrift favoritter med laks er og bliver laks i ovn. Det er nemt at lave, efterlader meget lidt opvask og man kan altid bruge de grøntsager man har tilovers i køleskabet.

I dag består opskriften af ovnbagt laks med en frisk creme fraiche dressing og et stykke flute som tilbehør. Det er sundt, simpelt og tager ingen tid at lave. Jeg har valgt at bruge spinat, cherrytomater og champignon i denne udgave af laks i ovn, men du kan lige så vel bruge asparges, porrer, broccoli, gulerødder, rodfrugter eller andre grøntsager – det vil også ende med et særdeles velsmagende måltid. Spinaten som man bruger i denne ret kan man vælge først at tilføje efter laksen er blevet bagt, dermed beholder den sin friskhed og sprødhed.

Citron, lime, ingefær og chili er alle spændende ingredienser der kan pifte den ovnbagte laks lidt op, uanset om det er en lidt stærkere eller mere frisk og syrlig ret man foretrækker.

laks i ovn

 

Brug friskfanget laks hvis muligt

Har du mulighed og økonomi til det, så kan det godt betale sig at købe friskfanget laks fra fiskehandleren, eller de lidt dyrere fra deliafdelingen i f.eks. Føtex. Fiskeretter bliver altså markant bedre med et godt stykke fisk (ikke så underligt). De flotte stykker laks der blev brugt  bestod af ca. 720 g friskfanget, økologisk laks fra Færøerne til en særdeles favorabel pris på 120 kr.

 

Laks i ovn med creme fraiche dressing
Nem og sund opskrift på laks i ovn med frisk creme fraiche dressing
Forfatter:
Portioner: 3
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • Laksefilet (1 til hver person)
  • Babyspinat
  • Champignon
  • Cherrytomater
  • Creme Fraiche 9% (eller hvad du foretrækker)
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • Citron
  • Olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • Evt. flute
Instruktioner
  1. Forvarm ovn til 200 grader
  2. Skyl dild og persille og hak det fint
  3. Kom ca. 2,5 decileter creme fraiche i en skål (Juster mængden efter behov)
  4. Bland dild, persille, citronsaft og presset hvidløg ned i creme fraichen og bland rundt
  5. Stil creme fraiche dressing på køl
  6. Rens laks for eventuelle rester af skæl
  7. Skyl spinat, cherrytomat og champignon
  8. Skær champignon i skiver
  9. Skær cherrytomater i halve
  10. Bland spinat, cherrytomat og champignon sammen i en skål
  11. Smør et ildfast/ovnfast fad med olie
  12. Læg laksene i fadet, hæld lidt olivenolie over og drys med salt og peber
  13. Pres lidt citronsaft ud over laksefileterne
  14. Hæld grøntsagsblandingen ud over laksefileterne
  15. Bag laks samt grøntsager i ovnen i ca. 20 minutter
  16. Server bagt laks med kold creme fraiche dressing og evt. flute
 

No Responses to “Laks i ovn med creme fraiche dressing”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons