Marinerede rejer med ingefær, chili og hvidløg

Jeg er vild med simpel aftensmad. Det der er hurtigt at lave og ikke kræver det store af en. Tigerrejer er en af de råvarer der med ganske få tilføjelser kan udgøre et fantastisk middagsmåltid – og det hele ligger i marinaden.

Det er ofte de mest simple retter der er de lækreste, og der skal altså ikke meget mere til end nogle velsmagende store rejer (vannameirejer og tigerrejer) samt en god marinade før man rammer smagshimmelen.

Her i husstanden laver vi stegte tigerrejer med f.eks. flute og spidskålssalat når det skal være nemt og ekstra lækkert. Tigerrejer eller vannameirejer er jo langt fra billige, men det er en lille luksus vi tillader os i ny og næ – og det kan varmt anbefales. Server dem eventuelt sammen med en god og mættende salat, så behøver du ikke købe dig fattig i rejer.

vannameirejer eller tigerrejer
Vannameirejer fra Føtex til ca. 65 kr

marinade til tigerrejer

Marinerede rejer med et twist af Asien

Til dig der leder efter en opskrift på en god marinade til tigerrejer, så vil jeg foreslå dig at prøve den opskrift jeg har listet herunder – hvis du er til en smag med et twist af Asien. Ingredienserne i marinaden er bl.a. chili, hvidløg, ingefær, citrongræs og soya. Det både smager og dufter himmelsk!

Bon appetit.

 

Marinerede rejer med ingefær, chili og hvidløg
Nemme, hurtige og velsmagende marinerede rejer
Forfatter:
Opskrift type: Marinade
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 1 pakke Vannamei rejer (275 g)
  • 5 spsk olivenolie
  • 2 spsk soya
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tommelfinger ingefær
  • 1 tsk citrongræs pulver
  • Salt/peber
Instruktioner
  1. Hak hvidløg og ingefær fint (samt chili og citrongræs hvis du bruger dem friske)
  2. Bland alle ingredienser, bortset fra rejerne, i en skål og bland det sammen. Smag den til og juster hvis du synes den mangler noget.
  3. Kom tigerrejerne op i en plastikpose og hæld marinaden ned i
  4. Sæt herefter en klemme eller lav en knude på posen, og ryst rundt så alle rejer får marinade på sig
  5. Lad herefter posen ligge i køleskabet i et par timer – jo mere tid de får, jo mere vil marinaden trænge ind og smagen vil blive kraftigere
  6. Tag rejerne ud og smid dem på en varm pande, steg dem til de bliver lyserøde og ikke et sekund længere
  7. Serverer du rejerne med flute kan du bruge marinaden fra panden til at dyppe dit flute i
 

Har du forslag til andre gode opskrifter på marinerede rejer, så tøv ikke med at komme med dine input i kommentarfeltet herunder.

 

 

No Responses to “Marinerede rejer med ingefær, chili og hvidløg”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons