Nem og lækker velkomstdrink med hyldeblomst

Velkomstdrink med hyldeblomst

Sidste nytårsaften blev jeg sat som ansvarlig for velkomstdrinks og det endte med at blive en ganske vellykket en af slagsen og opskriften deler jeg selvfølgelig med jer.

Det er altid lidt svært med velkomstdrinks synes jeg. De skal ofte ramme en bred målgruppe, ikke være for omfattende at lave og så skal der måske også være en version til børn.

 

Sød & velsmagende velkomstdrink

Velkomstdrink valget denne gang faldt på en sød boblende version med smag af hyldeblomst og den var et hit hos både børn og voksne. Ingredienslisten er simpel da drinken udelukkende består af Cava, hyldeblomst, danskvand og jordbær. I stedet for Cava kan en anden mousserende vin også bruges, eksempelvis Champagne eller Cremant. Cava og Cremant kan ydermere være at foretrække pga. prisen, som ofte er meget mere fordelagtig end Champagne.

Cava i Velkomstdrink med hyldeblomst

Cava er for spanierne hvad champagne er for franskmændene, altså en mousserende vin med den samme grundlæggende fremgangsmåde. 99% af den fremstillede Cava produceres i få officielle områder i den nordøstlige del af Spanien og ikke i ét område ligesom Champagne i Frankrig. Mousserende vine produceret i Frankrig men uden for champagneregionen går under betegnelsen Cremant.

Ligesom Champagne så produceres Cava også i varierende tørhedsgrader som oftest kan læses på etiketten. Brut betyder tør mens Sec/Seco er nummeret mindre tør end Brut og Demi Sec/Semi Seco er endnu et nummer sødere. Dog er ingen af dem decideret søde.

Velkomstdrink med hyldeblomst og jordbær

I denne velkomstdrink, hvor der blandes op med hyldeblomstsaft, betyder det ikke så meget hvilken tørhedsgrad den mousserende vin har. Opskriften på velkomstdrink får du lige her under:

Velkomstdrink med hyldeblomst
Nem og super lækker velkomstdrink med smag hyldeblomst.
Forfatter:
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • Cava
  • Hyldeblomstsaft (jeg foretrækker den fra Kavli)
  • Danskvand
  • Jordbær
Instruktioner
  1. Blandes med ca. ¼ del hyldeblomst og ½ cava og ca. ¼ danskvand,. Jeg plejer lige at røre rundt med en ske, når jeg bruger hyldeblomstsaften fra Kavli, da jeg synes den har tendens til at blive i bunden.
  2. Jordbærrene renses og skæres i kvarte og puttes ned i glasset. Gem et par flotte hele jordbær til at sætte på kanten ved servering.
Noter
Der var også et par børn i vores selskab og til dem lavede vi blandingen med blot danskvand, hyldeblomst og jordbær og det var et kæmpe hit - der måtte genopfyldes flere gange.
 

5 kommentarer to “Nem og lækker velkomstdrink med hyldeblomst”

  1. 11th januar 2018

    Lisa Uhre Larsen Svar

    Hej – så skal man blot putte ufortyndet hyldeblomst i – nu der også er danskvand?

  2. 23rd februar 2018

    Karen Svar

    Hej
    Hvor mange personer var den til?

  3. 4th april 2018

    Ulla Svar

    Lyder lækkert 🙂
    Har du en opskrift, hvor det fremgår hvormeget af hver ingrediens?
    Kh Ulla

    • 4th april 2018

      Ulla Svar

      hmmm, ups – det skriver du jo sådan set 🙂

  4. 22nd november 2018

    Tina Svar

    Denne velkomstdrink kunne måske også bruges, hvis vi ikke finder citron sorbet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons