Det behøver bestemt ikke være hverken besværligt eller avanceret at lave gode og sunde fiskeretter. Ovnbagt laks er en af de fiskeretter du hurtigt kan lave til hele familien, og det bedste af det hele er, at du samtidig kan få brugt en masse af de grøntsager du har i køleskabet.
Brug de ingredienser du har
Ovnbagt laks er en opskrift jeg ofte laver når aftensmaden skal laves hurtigt, og gerne af det man lige har. Laks er en taknemmelig fisk, for det kan kombineres med stort set alle grøntsager, og stadigvæk smage skønt. Denne opskrift på ovnbagt laks kan du altså let tilpasse til det du har lyst til, og hvad du har i køleskabet. Der er næsten intet der skal gøres rent efterfølgende, da du pakker laksen og grøntsager ind i folie, og bager det på en rist i ovnen.
Folie holder på væden
Ved at pakke alle ingredienserne ind i folie, bliver det bagt sammen og holdes saftigt pga. den velsmagende væde der dannes. Fordi du får en god væde fra laks og grøntsager behøves du ikke lave sauce eller dressing til.
I denne opskrift har jeg brugt porrer, gulerødder, løg og forårsløg som de hovedingredienserne udover laksen, men du kan bruge alt fra spinat til blomkål, asparges, bønner, rodfrugter og kål. På samme måde kan du afprøve forskellige krydderurter som dild, persille eller andet. Det eneste du skal være opmærksom på er, at kartofler og rodfrugter oftest skal bages i længere tid end selve laksen, så her vil det være mere oplagt at lave bagt laks i ovn, fremfor denne opskrift hvor man pakker det hele ind i én pakke. Alternativt kan du lave kogte kartofler eller ovnbagte kartofler for sig selv, og servere til den færdige laks.

- Laksefilet (1 til hver person)
- 1 porre
- 1 løg
- 1 gulerod
- 1 forårsløg
- 1 citron
- 1 chili
- 1 fed hvidløg
- 1 cm fint snittet ingefær
- Sesamfrø
- Olivenolie
- Salt
- Peber
- Evt. ris, kartofler eller flute
- Snit alle dine grøntsager i mundrette stykker
- Skær hvidløg, chili og ingefær fint
- Skær citronen over i to halve og skær den ene halvdel i mindre både
- Rens laks for eventuelle skælrester
- Riv to store stykker sølvpapir af som du kan pakke laksefileterne ind i
- Hæld lidt olivenolie på hvert stykke sølvpapir og kom din grøntsagsblanding på hvert stykke
- Placer laksefileterne oven på hver sin grøntsagsbund og drys salt, peber, olivenolie og sesamfrø ovenpå
- Pres den halve citron ud over grøntsager og laksen, og placer de resterende citronbåde blandt grøntsagerne
- Saml sølvpapiret omkring grøntsager og laks, og sørg for det er lukket tæt
- Bag de to laksepakker i ovnen i ca. 30 minutter på 200 grader
- Server med kartofler, ris eller flute
1 kommentar to “Ovnbagt laks med grøntsager”
1st august 2016
MonicaWow delikat ret! Supergod smagskombination. ( brugte lidt smør plus rapsolie med citron)
Men….porrer og gulerødder er stadig knasende ( sprøde efter nogens mening) eft 30 min v 200grader.
Kunne man bage grønt i fx 15 min og derefter lægge laksen på? M