Pad Thai med kylling

Lige siden jeg flyttede hjemmefra har jeg flittigt brugt min wok-gryde. Det er dog typisk de samme ingredienser der puttes i den og det er sjældent at jeg får udfordret mig selv på den front. For et par år siden var jeg dog på Bali og fik for alvor smag for det mere eksotiske. Vi fik så fantastisk mad til næsten ingen penge.

For nylig faldt jeg over en opskrift på Pad Thai, som lignede noget vi havde spist på Bali. Det så ret enkelt ud og jeg havde mange af ingredienserne i forvejen, så det skulle jeg naturligvis kaste mig ud i.

Pad thai med kylling ingredienser

Den opskrift jeg fandt var vegetarisk, men jeg valgte at putte kylling i min mad

Pad thai ingredienser

En del af retten er en sauce som blandes i til sidst. Den er nem at lave når man først har basisingredienserne.

Pad thai sauce

Når først grøntsagerne er vasket og skåret ud, så tager det ingen tid at lave denne ret.

Pad thai fremgangsmåde

Pad Thai med kylling
Forfatter:
Køkken: Asiatisk
Portioner: 3
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • Til Pad Thai
  • 2 brikker nudler
  • 1-2 kyllinge brystfillet skåret i tern
  • 1 squash (i spiraler med spiralizer eller i tynde stykker)
  • 1 rød peberfrugt skåret i tynde stykker
  • ½ løg i tern
  • 2 gulerødder i tynde stykker
  • 2 spsk olie
  • 1 pisket æg
  • 1 dl hakkede peanuts
  • 1 dl friske hakkede krydderurter (f.eks. koriander eller basilikum)


  • Til saucen
  • 3 spsk fiskesauce
  • 3 spsk rørsukker
  • 3 spsk bouillon (kylling eller grøntsags)
  • 2 spsk lys eddike
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 tsk sambal oelek (chilipasta)
Instruktioner
  1. Start med at skære grøntsager og kød i tern, så det hele er klart.
  2. Bland ingredienserne til saucen
  3. Sæt vand i kog til nudlerne
  4. Steg kyllingen i olie i wok-gryden og tag dem fra når de er færdigstegt og gyldne.
  5. Nu bør vandet til nudlerne være i kog - kog nudlerne i 2-3 minutter efter instruktioner fra pakken.
  6. Steg grøntsagerne i olie i wok-gryden i 2-3 minutter. Pas på de ikke får for meget så de bliver slatne. Vi vil gerne bevare sprødheden. Tag grøntsagerne af når de har fået nok.
  7. Steg de drænede nudler i olie på panden i ca. 1 minut. Tilsæt nu saucen og steg i yderligere et minut.
  8. Skub nudlerne lidt til side i wok-gryden og hæld det piskede æg på panden ved siden af. Lad det stege i ca. 30 sekunder og rør herefter rundt i nudlerne, således at ægget klistrer sig fast til dem.
  9. Tilføj nu kylling og grøntsager igen og bland godt rundt.
  10. Tilføj til sidst hakkede peanuts og krydderurter.
  11. Server med det samme, evt. med lime på siden til at dryppe ud over.
Dette er gået hen og blevet en af mine favoritretter for tiden og jeg har planer om at teste den af med stegte ris i stedet for nudler snarest, det tænker jeg heller ikke kan være dårligt.

No Responses to “Pad Thai med kylling”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons