Rabarberkompot

En af de faste forårsbebudere er de helt nye rabarber, som nærmest eksploderer fra at være ingenting til pæne brugbare rabarberstilke på nogle få uger (Det er en imponerende proces at følge !). Lige præcist de første stilke er særdeles velegnede til rabarberkompot – og de er typisk høstklare i slutningen af april måned. Planten producerer nye stilke hele sommeren, men midt på sommeren begynder stilke at være store, tykke, grønne og trevlede – og så er de ikke rigtigt værd at bruge til noget. I den mellemliggende periode kan man bruge stilke til rabarbergrød.

Hold øje med dem fra midten af april måned og høst stilke når de har en tykkelse på ca. en lillefinger og en længde på ca. 15 cm..

Man kan måske være heldig at få hevet hele stilken med den hvide fod fri af planten – og det er fint (den hvide fod er specielt lækker), men ofte knækker stilken og så må man skære eller klippe den fri af planten.

Vi bruger typisk rabarberkompot til kylling, frikadeller og hakkebøf (og sikkert meget mere), men det er da oplagt også at bruge det til kage, desserter og morgenmad. Der er masser af muligheder for at få det brugt !

Rabarber høstes - alle mand er tørnet til
Rabarber til rabarberkompot høstes – alle mand er tørnet til !
Rabarberkompot
Opskrift på lækker rabarberkompot. Den er nem at lave, smager fantastisk og så kan den anvendes til både varme retter, desserter og kager.
Forfatter:
Køkken: Dansk
Opskrift type: Tilbehør
Portioner: 3
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 6-8 rabarberstilke
  • 4 spsk sukker
  • evt. lidt Vanilje (dog ikke velegnet til varme retter).
Instruktioner
  1. Rabarberstængler snittes i mindre stykker (1-2 cm.) og skylles grundigt
  2. Hæld rabarbersnitter og sukker (og evt. vanilje) i gryde
  3. Lad det simre i ca. 30 minutter til snitter er møre
Noter
Der er stor forskel på hvor syrlige rabarber er. Tilsæt evt. mere sukker når snitter er kogt møre.
Ovenstående er en noget beskeden portion rabarberkompot. Det er en god ide at lave lidt mere hvis I er 2 eller flere - og så er der måske en sjat tilovers til ostemaden i morgen tidlig 😉
Man får ru tænder pga. oxalsyren i rabarber. Ønsker man at undgå dette kan man tilsætte nonoxal og ladet det koge med.
 

 

Rabarber snittes
Rabarber snittes
Rabarber snitter med sukker til tabarberkompot
Rabarber snitter med sukker til tabarberkompot
Færdig rabarberkompot
Færdig rabarberkompot

No Responses to “Rabarberkompot”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons