Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål er en god gammel ret i det danske køkken (og det nordiske). Det er en både solid og sund kost,  og når man har konsumeret en portion stuvet hvidkål med f.eks. frikadeller er man godt klædt på til udendørs aktiviteter. Hvis måltidet skal være rigtigt solidt, kan man evt. spise kartofler til (og så behøver man vist ikke mere brændstof de næste timer 😉 ).

Jeg synes, der har i en årrække har eksisteret en lidt nedladende holdning til de gode gamle retter som f.eks. stuvet hvidkål, men det er som om, der er sket et skifte og folk begynder at interessere sig for de “de gode gamle nordiske retter” – det synes jeg er dejligt !

 

Kan man putte stuvet hvidkål i fryseren ?

Ja, det har vi da prøvet her i huset. Det er som om hvidkålen bliver lidt mere ‘trevlet’ efter det har ligget i fryseren, men det smager fint – så tøv ikke hvis du står med en rest der er værd at gemme !

 

Hvad skal jeg servere til stuvet hvidkål ?

Her i huset vælger vi som regel frikadeller eller medister til stuvet hvidkål og gerne kogte gulerødder – det er et perfekt match, men der er mange andre muligheder:

  • Stegt flæsk
  • Hamburgerryg
  • Hakkebøf
  • Karbonader
  • Svinekoteletter

 

 

Snittet hvidkaal i gryde
Snittet hvidkaal i gryde

 

Hvis du får lavet mere stuvet hvidkål end der er brug for, kan du putte det overskydende i fryseren. Den er ikke så lækker når den anvendes efter at have været i fryseren, men smagen er helt ok.

Stuvet hvidkål
Stuvet hvidkål er en rigtig super-spise når det er koldt udenfor. Det er nemt at lave, det er sundt og det smager fantastisk med f.eks. frikadeller eller medister.
Forfatter:
Køkken: Dansk
Opskrift type: Tilbehør
Portioner: 6
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 500 gr. hvidkål (ca. ½ mellem størrelse hoved)
  • 1 spk. salt
  • 5 dl. vand
  • 50 gr. mel
  • 1 dl. piskefløde
  • 1 dl. mælk
  • 2 tsk. sukker
  • salt og peber
  • 70 gr. OMA Stegemargarine
Instruktioner
  1. Hvidkål snittes i mindre stykker
  2. Hvidkål koges i gryde med vand og salt ca 30 minutter
  3. Hæld grydens indhold op i en sigte, væde opsamles i skål.
  4. Sovs
  5. Margarine smeltes i en gryde
  6. Tilsæt mel
  7. Pisk med piskeris
  8. Tilsæt under omrøring væde fra den kogte hvidkål og piskefløde
  9. Sovsen skal være lidt tyk i konsistensen.
  10. Tilsæt den kogte hvidkål
  11. Varm gryden godt igennem og lad det koge kortvarigt under omrøring
  12. Smag til med salt og peber
 

No Responses to “Stuvet hvidkål”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons