Svampet chokoladekage

Chokoladekage er en af mine favoritter når det kommer til at bage kage – formentlig fordi jeg er lidt af en chokoladegris i det hele taget. 😉 Du ved helt sikkert selv hvor mange tusinde opskrifter der findes på chokoladekage, men denne gang er vi ikke efter standard opskriften – vi vil have en dejlig chokoladekage der er svampet og lækker!

En chokoladekage der ikke kræver glasur for ikke at blive for tør, den skal gerne være mushy når man spiser – og det er netop det du får i denne opskrift på svampet chokoladekage med chokoladestykker. Opskriften kan laves som en chokoladekage i en bradepande, eller fungere akkurat lige så godt som muffins – vi har testet begge, og de er lige lækre.

opskrift på svampet chokoladekage

Skal du servere den svampede chokoladekage for gæster kan du gøre den ekstra lækker ved at tilføje friske bær (jordbær, blåbær, hindbær), et par skiver banan eller et stykke is.

Opskriften er relativt simpel, og du vil formentlig allerede have en del ingredienserne i køkkenet, hvis du kan lide at bage. God fornøjelse!

Svampet chokoladekage
Nem opskrift på lækker, svampet chokoladekage
Forfatter:
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 100 gram chokolade
  • 250 gram mel
  • 1 tsk natron
  • 225 gram sukker
  • 50 gram kakao
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1,25 dl mælk
  • 1 dl oliemargarine
  • 2,5 dl A38 eller yoghurt naturel
  • 1 æg
  • Bradepande (ca. 20x35)
Instruktioner
  1. Hak chokoladen i lidt store chunky stykker
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål med ⅔ del af den hakkede chokolade
  3. Bland de våde ingredienser i en anden skål og pisk det hurtigt igennem med et piskeris, til massen er ensartet
  4. Hæld den flydende masse i skålen med de tørre ingredienser og fold dem sammen, indtil melet er akkurat gennemvædet (brug ikke elpisker!)
  5. Kom dejen i en smurt bradepande. Top af den med den resterende chokolade
  6. Bag kagen ved 200 grader ca. 15 min i almindelig ovn.
 

Vil du se flere lækre kage-opskrifter? Så kig med i arkivet lige her.

11 kommentarer to “Svampet chokoladekage”

  1. 15th august 2015

    Pia Svar

    Hej 🙂
    Hvor mange grader skal den bages på ?
    Mvh Pia

    • 7th september 2015

      Den nysgerrige kok Svar

      Hej Pia,
      Godt du spørger, det har jeg da helt misset at informere om i opskriften – hvor pinligt!
      Den skal bages ved 200 grader i almindelig ovn.

  2. 2nd september 2015

    Lise Lotte Jensen Svar

    Svampet Chokoladekage. Bagetid?

  3. 7th januar 2016

    Lone Velling Svar

    Hej skal den stå midt i ovnen ? Eller i bunden.

  4. 17th juni 2016

    Adalet Svar

    Hvor mange personer er der ca til?

  5. 4th marts 2017

    De kage glade Svar

    Det er en super lækker kage, men den skal have noget mere end 15 min. 5 stjerner her fra.

  6. 28th august 2017

    Sara Freltoft Simonsen Svar

    Hvor mange personer er der til ca.? og kan man smage margarinen i kagen?:)

  7. 28th september 2017

    Rikke Svar

    Hvordan er de dagen efter? Stadig svampet?

  8. 18th maj 2018

    lene Svar

    Hejdet er ew super god chokoladekage den jeg bage igen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons