Svensk pølseret

Svensk pølseret er et hit hos de fleste børnefamilier, dels fordi børnene elsker at være med til at lave og spise det, og fordi det for forældrene er et nemt, billigt og hurtigt måltid. Altså god mad der er let at lave – det skal man ikke klage over 😉

Der findes som med alt med en masse forskellige opskrifter på denne ret, og vi har testet forskellige af slagsen. Vi er dog kommet frem til, at dette er langt den bedste og den rigtige opskrift på svensk pølseret.

Du kan naturligvis peppe den op efter smag og behag, f.eks. med lidt chili, karry og flere forskellige grøntsager. Alternativt kan du overveje at udskifte kartofler med pasta for en en anderledes opskrift, men formentlig velsmagende alligevel.

 

Brug resterne til svensk pølseret

Svensk pølseret er en oplagt reste-ret. Kogte kartofler fra aftenen før og en rest pølser er næsten alt der skal til for at du kan lave en lækker portion svensk pølseret. Vi koger som regel kartofler med skræl og piller dem når de er blevet kolde, men hvis du har meget travlt kan du evt. købe kartofler i glas (så skal de kun ca. koges 5 minutter).

Vi plejer ikke at fryse denne ret ned, men får du lavet mere end familien kan spise på en gang, kan du sagtens stille det overskydende i køleskabet og spise det dagen efter.

 

Svensk pølseret
Svensk pølseret er nemt at lave - lad gerne børnene deltage: De elsker både processen og produktet
Forfatter:
Køkken: Dansk
Opskrift type: Hovedret
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 500 gr. kartofler
  • 4 pølser (Vi valgte til denne ret bayerske pølser fra Steff Houlberg)
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • ½ - 1 spsk. salt (til kogning af kartofler)
  • 1 dcl Mini mælk
  • 2 spsk. Becel flydende margarine
  • 1 mellemstort løg
  • 2 tsk. paprika
  • Persille eller purløg til pynt
Instruktioner
  1. Kartofler koges med skræl (og evt. salt) ca. 30 minutter til de er møre
  2. Kartofler pilles medens de er varme, afkøles og skæres i tern
  3. Pølser skæres i passende små stykker
  4. Løg hakkes i små stykker
  5. Margarine brunes i gryde eller pande
  6. paprika, løg og pølser svitses i pande til løg og pølser er gyldne
  7. kartofler og tomatkoncentrat hældes i panden
  8. mælk hældes i panden
  9. Blandningen varmes godt igennem
  10. Serveres med det samme.
  11. Pynt anretning med persille eller purløg.
 

Er svensk pølseret sundt?

Som udgangspunkt kan man ikke kalde denne udgave af svensk pølseret for sund. Men er du kreativ med f.eks. at erstatte kartofler med grøntsager og pølserne med noget mere fedtfattigt kød, kan du formentlig lave en sundere, om end anderledes, udgave af den klassiske opskrift.

No Responses to “Svensk pølseret”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons