Tarteletter med kylling og asparges

Tarteletter med fyld kan nydes året rundt, og vi serverer dem som regel til både påske- og julefrokost. På en lidt ‘doven’ dag spiser vi tarteletter som hovedret. Tarteletfyld er som regel kylling og asparges – men det kan også være med f.eks. skinke, stuvede ærter og gulerødder. Husets favorit er dog kylling og asparges (Og det er der mange, der af en eller anden grund kalder for “tarteletter med høns i asparges”)

Denne opskrift tager udgangspunkt i en hel kylling  (ca. 1200 gr.), men man kan fint anvende kyllingefilet hvis man foretrækker det. Det er lidt dyrere, men naturligvis betydeligt hurtigere. Hvis man har masser af overskud, kan man imponere selskabet ved selv at bage tarteletter. Familie Journalen har en fin artikel med tarteletter bagt af færdig (købt) butterdej i muffins forme af metal.

 Hvor mange tarteletter skal du lave

Hvis tarteletter er en del af en større frokost kan du beregne 1-2 stk. pr. kuvert. Til forret 2-3 stk og som hovedret 4-6 stk. pr. kuvert.

Lave tarteletfyld dagen før

Man kan godt lave tarteletfyld dagen før det skal bruges, men du bør vente med at tilsætte kylling og asparges til umiddelbart før tarteletter skal serveres (kylling og asparges har det med at blive lidt trevlet hvis det ‘overnatter’ i sovsen).

Tarteletter med kylling og asparges
Tarteletter med kylling og asparges
Forfatter:
Portioner: 10-15 stk.
Forberedelsestid: 
Kogetid: 
Total tid: 
Ingredienser
  • 1 kylling 1200 gr.
  • 1 glas hvide aspargessnitter
  • 1 terning hønsekødsbouillon
  • 2 tsk. salt
  • peber
  • 2 dcl. piskefløde
  • 2 tsk. sukker
  • 100 gr. OMA stegemargarine
  • 5 spk. hvedemel
Instruktioner
  1. Kylling:
  2. Kylling renses for indvolde og skylles grundigt
  3. Kylling, boullionterning, salt og peber koges i vand i ca. 1 time (kylling skal være ca. ¾ dækket)
  4. kylling parteres og findeles. Skind og ben kasseres, suppen skal bruges senere !
  5. Tarteletfyld:
  6. Stegemargarine smeltes i en gryde
  7. Mel tilsættes og piskes grundigt
  8. Suppe fra den kogte kylling hældes i gryde - omrøres kraftigt med piskeris
  9. piskefløde hældes i gryde under stadig omrøring
  10. lagen fra aspargesglas/dåse hældes i gryde
  11. Blandingen koges kortvarigt
  12. Kyllingestykker og asparges hældes i gryden
  13. Blandingen koges kortvarigt.
  14. Hvis blandingen er for tyk tilsættes mere vand
  15. Smag til med salt, peber og sukker
  16. Tarteletter opvarmes i ovnen
  17. Tarteletfyld hældes i varme tarteletter
  18. Pynt med tomat og persille
  19. Tarteletter serveres med det samme
 

No Responses to “Tarteletter med kylling og asparges”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Show Buttons
Hide Buttons